Psychologische begeleiding en voedingsadvies
voor kinderen, jongeren en hun ouders.

Doukje Sel

Hallo!

Mijn naam is Doukje Sel en ik ben kinder- en jongerenpsychologe en psychotherapeute in De Boomhut.

Mijn eerste ervaringen met het werken met kinderen en jongeren deed ik op als monitor op verschillende speelpleinen en als vertrouwensleerling op het KA Brasschaat. Sinds 2001 was ik altijd op één of andere manier actief in het jeugdwerk. Ik koos dan ook met volle overtuiging voor de studie Klinische Psychologie aan de Universiteit Gent (2004-2009). Ik behaalde in 2009 ook mijn basislevel Sherborne.

Van September 2009 tot augustus 2015 was ik werkzaam op het Provinciaal CLB Antwerpen. Hier deed ik vooral ervaring op op het vlak van leer- en ontwikkelingsstoornissen, handelingsgericht werken, socio-emotionele problemen, leren studeren en studieloopbaanbegeleiding.

Verder werkte ik van juni 2010 tot september 2012 ook in de groepspraktijk Oppad te Aalter. Hier deed ik individuele en gezinsbegeleidingen van kinderen en jongeren met uiteenlopende problematieken. Samen met Delphine en Els organiseerde ik verschillende info-avonden (faalangst, grenzen stellen, pubergedrag, enz.) en een kleuterkamp.

Omdat ik het belangrijk vind om steeds verder te groeien, volgde ik de vierjarige Postgraduaat "Experiëntiële en Ontwikkelingsgerichte kinder- en jeugdpsychotherapie" (2011-2015) aan de Universiteit Antwerpen. Om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen in het werkveld en mijn expertise verder uit te breiden, volg ik regelmatig een interessante studiedag die aansluit bij mijn werk.

In november 2012 startte ik de groepspraktijk "De Boomhut" in de Grensstraat 128 te Putte-Kapellen. Hier werk ik zelf als psychologe en psychotherapeute met kinderen en jongeren. Buiten de groepspraktijk werk ik momenteel nog als supervisor voor Keshet.

Ik ben erkend door de Psychologencommisie (erkenningsnummer 862109679) en aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen zoals VVKP , BFP en VVCEPC.

Nathalie Heyman

Hallo, mijn naam is Nathalie Heyman. Ik ben orthopedagoge en gezins- en relatietherapeut in opleiding. Ik werk in De Boomhut met gezinnen, kinderen , jongeren en koppels.

Al van jongs af aan gaat mijn interesse uit naar het werken met gezinnen en kinderen en jongeren. Mijn eerste ervaringen deed ik op in het jeugdwerk, vrijwilligerswerk en in het geven van studiebegeleiding. Ik koos dan ook zonder twijfelen voor de opleiding pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven. Omdat blijven leren belangrijk is, schrijf ik me regelmatig in voor verschillende vormingen en bijscholingen. Tevens volg ik het postgraduaat: systeem- relatie en gezinstherapie aan de KU Leuven.

Naast mijn werk in De Boomhut ben ik werkzaam binnen bijzondere jeugdzorg waarbij ik ouders, kinderen en ruimer netwerk begeleid in vastgelopen opvoedingssituaties. Zo heb ik zicht op een brede waaier aan gezinssystemen, moeilijkheden en steunbronnen en werk ik met verschillende methodieken.

Als systeemtherapeute in opleiding hecht ik veel belang aan de context waarin een kind opgroeit. Ouders, broers en zussen, eventueel andere belangrijke personen worden dan ook actief betrokken en nemen deel aan het therapeutisch proces. Ik werk graag rond thema's zoals: opvoedingsproblemen, familiale moeilijkheden, gedragsproblemen, rouw, verlies, en(v)echtscheidingen. Vanuit een krachtgerichte benadering en positieve gedachte, help ik jullie opnieuw op weg.

De begeleiding van koppels is ook mogelijk.

Ik ben geregistreerd bij de Vereniging voor Orthopedagogen (VVO 1710472).

Meryem El Allal

Hoi! Ik ben Meryem en vanaf juli 2018 zal ik het team van de Boomhut vervoegen als kinder- en jongerenpsychologe. In 2011 studeerde ik af in de orthopedagogie aan de Karel de Grote hogeschool in Antwerpen. Hierna behaalde ik mijn Master klinische psychologie optie kinderen en jongeren aan de VUB.

Mijn passie om met kinderen en jongeren te werken is op verschillende momenten in mijn leven versterkt en bevestigt. Als vrijwilliger bij cultuurcentrum Berchem en jongerenwerking Eglantier organiseerde ik samen met en voor jongeren events. Hier heb ik kinderen en jongeren samen met een groep vrijwilligers in hun kracht kunnen zetten. Tijdens mijn opleiding Psychologie deed ik een stage in Santa Cruz de La Sierra (Bolivia). Hier werkte ik bij een organisatie die straatkinderen opvangt. Deze ervaring en de kinderen die ik daar heb ontmoet zullen me altijd bijblijven.

Op dit moment werk ik als gezinsbegeleidster bij Vzw de Touter. Wij bereiken de meest kwetsbare gezinnen in het arrondissement Antwerpen. Naast gewone contextbegeleiding ben ik hier ook procesbegeleidster binnen de module van Positieve Heroriëntering.

Verder ben ik samen met mijn partner zaakvoerder van Fit 2 B Fit Bvba (Adrenalin) Hier bieden wij training (gevechtssport, conditioneel, afslanken..) aan zowel volwassenen als kinderen. Daarnaast organiseren we uiteenlopende events van verjaardagsfeestjes tot teambuildings met een sportief karakter.

Ik ben erkend door de Psychologencommisie met erkenningsnummer 902119176.